2015. júl 31.

A Kaland Napközis Nyári Tábor első hónapja, avagy félúton a Föld körül

írta: Kalandpark Játszóház
A Kaland Napközis Nyári Tábor első hónapja, avagy félúton a Föld körül

„Hogy repül az idő!” – mondhatnánk, de az olyan közhelyes –különben is, nem az idő repül, hanem mi magunk! A Kaland Napközis Nyári Tábor első hónapjában a képzeletünk szárnyán bejártuk már Európát, Afrikát, Ázsiát és Ausztráliát, ezekből hoztunk most neked egy kis útinaplót, Kedves Olvasó:)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 2015-ben egy Kaland Nyári Tábor, ahol hatalmas fába vágtuk a fejszénket: elhatároztuk, hogy 80 nap alatt körbejárjuk a Földet.

De nem ám csak úgy kutyafuttában: mivel a képzelet gyorsabb a legsebesebb repülőgépnél is, így az időnkbe belefér, hogy meg-megálljunk és megismerkedjünk a helyiek kultúrájával, állataival, növényeivel, szokásaival.

tanulnak.jpg

Így a Kaland Nyári Tábor nem csak egy fantasztikus utazás, de egyben nagyon jó tanulási lehetőség is!

  1. hét: irány Európa!


    arcok.jpg

Kalandozásainkat itt kezdtük meg a szomszédban; elkészítettük útleveleinket, átléptük a határt és körbenéztünk a vén Európa szívében.
A kicsik földrajzi tudása még kissé hiányos, ezért jót mosolyogtunk azon, hogy először a legfontosabb európai országokba, Brazíliába és Kínába indultak volna, de gyorsan helyre tettük a dolgokat, és az egyik nagylány, Gréti javaslatára (akinek a telefonja tele van az Eiffel-tornyot ábrázoló képekkel) először is Franciaországba indultunk.

Annyira örült és izgatott volt a képzeletbeli látogatás lehetőségétől, mintha valóságban is csomagolnánk és indulnánk a repülőtérre!

2. hét: Ázsia rejtett kincsei

Az „Ázsia héten” a legnagyobb sláger a sudoku játék volt, melyet óriási játéktáblán úgy játszottunk, hogy mi voltunk az élő bábuk. Nem győztük a gyerekeknek kitalálni az újabbnál újabb feladványokat, úgy festett, hogy soha nem ér véget majd a játék!


sudoku.jpg

Természetesen falatoztunk pálcikával több-kevesebb sikerrel, és gyönyörű kézműves alkotásokat készítettünk papírból, melyet köztudottan a kínaiak találtak fel.

3. hét - Afrika: hűsölés a forróságban

„Akkor most induljunk Afrikába!” – adtuk ki a jelszót, és Esztike (4 éves tündérkénk) ijedten kérdezte: - Ancsa néni! Gyalog fogunk menni Afrikába?

- Nem, Esztike, csak a képzeletünkben fogunk odautazni.
- Huh, az jó, mert nem tudok sokat sétálni, fáj a lábam.
 

cuki1.jpg

Nem akartuk, hogy Esztike elfáradjon, ezért a rövidebb úton mentünk: becsuktuk a szemünket, és hipp-hopp már ott is voltunk!

Afrikában elviselhetetlen volt a hőség: a szavannákon csak úgy perzselt a nap!
Szerencsére tudtuk, hogy mi vár ránk (felkészültünk alaposan!), ezért a melegriadó nem tudott kifogni rajtunk: összecsomagoltunk és elmentünk a közeli uszodába, ahol egy fergeteges medencés partival zártuk a hetet.

medences.jpg

 

A Kaland Nyári Tábor táborvezetőinek nem várt segítsége is akadt: kis kolléganőink Barbi és Netti olyan féltéssel és odafigyeléssel terelgették a náluk kisebbeket, hogy bármelyik óvoda azonnal alkalmazta volna őket, mint felkészült és figyelmes óvónőket.

 

 


4. hét: Ausztrália, a furcsa állatok otthona

Ausztráliában a Kenguruk és Koalák csapata mérte össze tudását és erejét a különböző játékok, feladatok során.

A vetélkedőhöz már a hét elején kiválasztottuk a rangidős gyerekek közül a kapitányokat, és boldogan láttuk, hogy a csapatok azonnal és veszekedés nélkül elfogadták vezetőiket. Egyetlen kivétel volt: a 3 éves Anna, aki csípőre tett kézzel, összehúzott szemöldökkel kérte számon, hogy és akkor vele mi lesz, ha nem lesz csapatkapitány.
- Csapattag leszel – mondtam neki rögtön, kellő nyomatékot és elismerést adva a „tag” szónak. Ezek után Anna teljes nyugalommal és elégedettséggel fogadta a pozícióját. ;)

Így telnek hát az unalmasnak cseppet sem nevezhető hétköznapok a Kaland Nyári Táborban:)

hellok.jpg

A tábor egészen augusztus végéig tart, és akár egy napra is lehet hozzánk jönni – vagy egy hétre,
vagy a nyár végéig:)

Ha több fotót szeretnél látni a napközis táborról, kattints ide!
Ha több információt szeretnél a táborról, itt olvashatsz róla!
Kereshetsz minket telefonon is a 253-56-22-es számon, vagy küldhetsz emailt a jatszohaz@jatszohaz.hu címre!   
                                                     
ancs.jpg

 

 

Mindenkit változatlan szeretettel és lelkesedéssel várunk!
Üdvözlettel: Ancsa ( néni)  :)

 

 



Szólj hozzá

nyári tábor napközis tábor 80 nap alatt a Föld körül napközis tábor Budapest játékok nyári táborba nyári tábor játszóházban